Afdrukken

Bodemsanering

Brandverzekering: optie bodemsanering

Als u verwarmt met stookolie, hebt u ondergronds of bovengronds een stookolietank liggen. Maar een tank en de leidingen ervan kunnen beginnen te lekken. Vaak als gevolg van corrosie. Wist u dat meer dan 3% van de tanks lek is, zowel nieuwe als oude?

  • U bent wettelijk verplicht de bodem te saneren.

Wanneer tijdens een (wettelijk verplichte) controle een lek in uw tank wordt vastgesteld, dan bent u verplicht om op uw eigen kosten de bodem te saneren. Ook als de vervuiling niet uw schuld is.

  • De kosten van een bodemsanering kunnen hoog oplopen.

Een bodemsanering kan tienduizenden euro's kosten. Daarom verzekert KBC deze kosten tot 40 000 euro (dit bedrag wordt geïndexeerd en is in werkelijkheid hoger. KBC neemt het risico en de kopzorgen van u over.

Tegen een beperkte meerpremie neemt de verzekerinsmaatschappij het risico en ook de praktische organisatie van de verplichte bodemsanering van u over. En dat voor tanks met een capaciteit tot maximaal 6 000 liter stookolie.

Het Optitank-kwaliteitslabel zorgt voor een mooie korting.
Begin 2007 lanceerde Cedicol vzw een kwaliteitslabel voor stookolietanks. Heeft uw tank dat label? Dan ontvangt u 50% korting op de premie voor de KBC-Verzekering Bodemsanering. Informatie over het Optitank-label vindt u op www.informazout.be.