Afdrukken

Voorbeelden

Rugoperatie
Frieda, 55 jaar, sukkelt al maanden met rugpijn. Ze heeft al van alles
geprobeerd: op scanner niks te vinden, allerlei medicijnen ingenomen, oefeningen en massages bij de kinesist...Tot nu toe is ze nog steeds niet van de pijn verlost. Een collega raadt haar aan eens bij een rugspecialist te gaan. En met succes, na een aantal raadplegingen en testen stelt de specialist zijn diagnose: een verdoken hernia. Dit betekent een zware operatie, een lange herstelperiode, maar voor altijd van rugpijn verlost!
Frieda wordt 7 dagen gehospitaliseerd. Ze verkiest een éénpersoonskamer.
Zo kan ze rustig herstellen. De operatie is geslaagd, ze wordt ontslagen uit het ziekenhuis maar zal nog een aantal weken kinesitherapie moet
volgen.
De factuur is al even zwaar als de operatie: 1 650 EUR zelf te betalen.
kamersupplementen: 475 EUR
apotheekkosten: 50 EUR
honorariasupplementen: 1 075 EUR
diverse kosten: 50 EUR
Gelukkig heeft ze een verzekering afgesloten bij KBC zodat die nu alle
kosten zal betalen behalve de diverse. Als dat geen meevaller is!

Heupprothese
Opa struikelt en maakt een lelijke val. Hij wordt naar het ziekenhuis gebracht. Daar krijgt hij van de dokter te horen dat zijn heup gebroken is en een heupprothese moet worden geplaatst. Na de tussenkomst mag hij naar huis en herstelt goed. Tot de postbode de ziekenhuisrekening in de bus stopt... Oma is er niet goed van!
Na de tussenkomst van het ziekenfonds blijft er nog 2 000 EUR voor eigen
rekening:
237,50 EUR remgeld;
1 762,50 EUR supplementen:
275 EUR omdat opa koos voor de luxe van een éénpersoonskamer;
1 375 EUR supplementaire doktershonoraria;
25 EUR apotheekkosten;
87,50 EUR diverse kosten (telefoon e.a.).
Gelukkig hadden ze de KBC-Hospitalisatieverzekering afgesloten en heeft KBC Verzekeringen het volledige bedrag terugbetaald op de diverse kosten na.
Oorontsteking kind
Anneleentje, 4 jaar, maakt wat koorts, heeft nog niets willen eten en is huilerig. Mama is er niet gerust in en belt de kinderarts. Die onderzoekt de peuter. Zijn diagnose: een gecompliceerde oorontsteking. Hij verwijst moeder en kind onmiddellijk door naar het ziekenhuis. Anneleentje moet 4 dagen in het ziekenhuis blijven en mama blijft de hele duur van de opname bij haar ziek dochtertje. Na vier dagen is Anneleentje's oor aan de
beterhand en mag ze naar huis.
Enige tijd later krijgen papa en mama de rekening. Na de tussenkomst van
het ziekenfonds blijft er nog 412,50 EUR zelf te betalen:
100 EUR remgeld;
312,50 EUR voor:
supplementen éénpersoonskamer: 62,50 EUR;
farmaceutische kosten: 25 EUR;
supplementaire doktershonoraria: 112,50 EUR;
diverse kosten (maaltijden van mama): 37,50 EUR;
4 nachten die mama is blijven slapen: 75 EUR.
Dankzij de hospitalisatieverzekering van KBC Verzekeringen moet dit gezin slechts 37,50 EUR betalen. Alle andere kosten zijn ten laste van KBC Verzekeringen, zelfs de overnachtingen van de moeder.

Bevalling
Kristel is in blijde verwachting. Nog een paar dagen en de baby zal er zijn. De toekomstige mama en papa kijken er al naar uit! Alles is goed voorbereid: de geboortekaartjes, de doopsuiker, de kinderkamer,.. In het ziekenhuis kiest Kristel voor een luxe-éénpersoonskamer zodat ze goed kan recupereren van de bevalling en ten volle kan genieten van de eerste baby.
Maar wat gaat dat allemaal kosten?
Wanneer ze al weer thuis is en stilaan gewend raakt aan zoontje Bram, krijgt ze de rekening van het ziekenhuis. 625 EUR:
175 EUR remgeld;
450 EUR supplementen:
kamer: 350 EUR;
apotheekkosten: 25 EUR;
diverse kosten: 75 EUR.
Maar ze hadden al lang van tevoren een KBC-Hospitalisatieverzekering afgesloten en hebben dus in alle rust, zonder enige financiële zorg kunnen genieten van een éénpersoonskamer. Het enige wat KBC Verzekeringen in dit geval niet zal betalen zijn de diverse kosten.